Treceți la conținutul principal

Râul - The River

Râul | acrilic pe hârtie | 90 x 72 cm | 2013
The River | acrylic on paper | 90 x 72 cm | 2013


  De mic am fost indragostit de natura, de magia muntelui si farmecul apelor. Au fost momente si trairi de neuitat pe care muntele mi le-a oferit din abundenta, prietenii si legaturi frumoase cu altii aidoma mie, o natura pura si curata vazuta prin ochii unui adolescent, impresii care nu se pot uita, care sunt vii si acum in mintea mea. Arta mea este rodul acestor impresii… De cativa ani am redescoperit  raul in frumusetea lui originara prin iesirile la pescuitul cu musca artificiala. 
   Nasterea fiului meu Augustin a fost catalizatorul acestei noi pasiuni, care a dus si la intreaga suita de lucrari avand ca tema raul, apa, cu toate semnificatiile si simbolurile ei. Filmul s-a nascut ca o dorinta de a impartasi din aceste impresii culese de pe doua rauri batute aceasta vara mult, intrate in sufletul meu  si surse ale inspiratiei mele in acelasi timp: Somesul Rece si Somesul Cald. Din pacate multi batjocoresc raul in ignoranta lor sau in setea lor de bani, de si mai multi bani. Pe Somesul Rece s-a inceput deja constructia de micro-hidrocentrale.
   Sa nu uitam ca apa este sursa vietii noastre pe acest Pamant…


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

@ 46

Self-portrait with a fish!

soft pastels on paper / 100 x 70 cm / 2015

Watermark @ Artfooly, the Slice of Art Gallery - Bucharest 2015

Bucharest 2015
Painter Claudiu Presecan was born in Cluj in 1969, where he lives and works. It was also in Cluj that he graduated from the “Ioan Andreescu” Academy of visual arts, obtained his Master’s Degree and PhD in visual arts. Claudiu has an impressive exhibition portfolio, as well as numerous national and international grants and awards. Claudiu Presecan is in love with nature, a passionate fly-fisherman, and a supporter of environmental protection. Above all, he is a painter with a preference for the abstract, who often paints in plein-air and who transfers nature onto his canvases in his own manner, which seduces through color and brushstrokes. Out of all the elements, water is the one that influences him the most, materializing in spectacular works. Claudiu uses his brush to lay traces, shades and surprising visual effects on water surfaces, a style which has become the artist’s personal mark. “Watermark”, the summer show at Artfooly, The Slice of Art Gallery brings to the pu…

Pictura Claudiu Presecan @Targul de arta contemporana Art Safari 2015

Aflat la a 2-a editie, Targul de Arta Contemporana Art Safari din Bucuresti este organizat anul acesta la Cladirea Ciclop, in perioada 13-17 mai.
Va invit sa vizitati standul galeriei Artfooly deschis la etajul 3, unde voi expune o parte dintre cele mai recente tablouri ale mele, alaturi de lucrari ale sculptorului Dan Istrate.

Programul de vizitare Art Safari:

Miercuri, 13 mai, orele 12.00 – 21.00

Joi, 14 mai, orele 12.00 – 21.00

Vineri, 15 mai, orele 12.00 – 21.00

Sâmbătă, 16 mai, orele 12.00 – 04.00 (Noaptea muzeelor)

Duminică, 17 mai, orele 12.00 – 21.00

Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile pe www.artsafari.ro.