Treceți la conținutul principal

Râul - The River

Râul | acrilic pe hârtie | 90 x 72 cm | 2013
The River | acrylic on paper | 90 x 72 cm | 2013


  De mic am fost indragostit de natura, de magia muntelui si farmecul apelor. Au fost momente si trairi de neuitat pe care muntele mi le-a oferit din abundenta, prietenii si legaturi frumoase cu altii aidoma mie, o natura pura si curata vazuta prin ochii unui adolescent, impresii care nu se pot uita, care sunt vii si acum in mintea mea. Arta mea este rodul acestor impresii… De cativa ani am redescoperit  raul in frumusetea lui originara prin iesirile la pescuitul cu musca artificiala. 
   Nasterea fiului meu Augustin a fost catalizatorul acestei noi pasiuni, care a dus si la intreaga suita de lucrari avand ca tema raul, apa, cu toate semnificatiile si simbolurile ei. Filmul s-a nascut ca o dorinta de a impartasi din aceste impresii culese de pe doua rauri batute aceasta vara mult, intrate in sufletul meu  si surse ale inspiratiei mele in acelasi timp: Somesul Rece si Somesul Cald. Din pacate multi batjocoresc raul in ignoranta lor sau in setea lor de bani, de si mai multi bani. Pe Somesul Rece s-a inceput deja constructia de micro-hidrocentrale.
   Sa nu uitam ca apa este sursa vietii noastre pe acest Pamant…


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

tatal meu, arhitect Augustin Presecan, de suflet... si de amintire...

Una dintre ultimele lui poze... eu asa il tin minte mai bine, cu barba... si-a lasat-o in ultimii ani stati la Moscova.

Se scrie acum o carte despre Cluj, despre arhitectii urbanisti care au contribuit la ceea ce este acum urbea noastra, se afla si el in ea, ma bucura... fac in continuare o mica paranteza catre un articol de ziar aparut dupa revolutie pentru a-i schita sumar figura, pentru cei care nu au apucat sa il cunoasca.. din pacate si eu prea putin am putut sa povestesc cu el, a murit cand aveam 8 ani, el 45... i-am simtit lipsa tot timpul, chiar daca il aveam si il am cu mine in inima si gand peste tot...
-->
Mandrie a Tarii Motilor Arhitectul Augustin Presecan Exista oameni care desi au avut o viata relativ scurta, prin lucrarile si operele lor au reusit sa impuna posteritatii un respect deosebit fata de memoria, de numele lor, niciodata uitat. Un astfel de om a fost, fara tagada, arhitectul Augustin Presecan, om de certa valoare profesionala, creator al arhitecturii unor…

@ 46

Self-portrait with a fish!

soft pastels on paper / 100 x 70 cm / 2015

Pictura Claudiu Presecan @Targul de arta contemporana Art Safari 2015

Aflat la a 2-a editie, Targul de Arta Contemporana Art Safari din Bucuresti este organizat anul acesta la Cladirea Ciclop, in perioada 13-17 mai.
Va invit sa vizitati standul galeriei Artfooly deschis la etajul 3, unde voi expune o parte dintre cele mai recente tablouri ale mele, alaturi de lucrari ale sculptorului Dan Istrate.

Programul de vizitare Art Safari:

Miercuri, 13 mai, orele 12.00 – 21.00

Joi, 14 mai, orele 12.00 – 21.00

Vineri, 15 mai, orele 12.00 – 21.00

Sâmbătă, 16 mai, orele 12.00 – 04.00 (Noaptea muzeelor)

Duminică, 17 mai, orele 12.00 – 21.00

Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile pe www.artsafari.ro.