Treceți la conținutul principal

DanaARTGallery la Targul European de Arta Contemporana ST-ART 2010 din Strasbourg, Franta




ST-ART, Targul European de Arta Contemporana din Strasbourg aflat la a XV-a editie, va avea loc in Centrul Expozitional Strasbourg din Wacken, din 26 pana in 29 noiembrie 2010, cu o avanpremiera in noaptea de joi, 25 noiembrie.

Ca in fiecare an din 2005 incoace, ST-ART isi va consolida pozitia ca targ de arta european (cu 40% galerii din strainatate) printr-un omagiu special adus Bucurestiului. Aceasta reprezinta o ocazie unica de a pune in evidenta mostenirea culturala a capitalei si de a-i trece in revista tendintele creative curente.

In premiera la acest targ va participa galeria DanaARTGallery (http://danaartgallery.ro) din Bucuresti. Vor expune lucrari de pictura Delia Orman, Valeria Diaconu, Laura Avramescu Cherciu si Daniela Zbarcea. Din portofoliul galeriei se vor regasi lucrarile mai multor artisti: Claudiu Presecan, Ioan Oratie, Iovan Eugen, Craciun Daniel, Alexandra Pasca, Alex Csiki, Cristina Tinta, Alina Manole, Andrei Calinescu si Vlad Eftenie.

ST-ART este singurul targ francez care primeste galerii din cele patru colturi ale Frantei. Multi artisti renumiti astazi au fost lansati aici, dovedind astfel impactul adevarat al descentralizarii.

ST-ART se mandreste ca fiind deschis si accesibil tuturor si, lasand deoparte tabuurile si elitismul, indeplineste asteptarile unui public eterogen, care variaza de la omul obisnuit pana la iubitorul de arta instruit. Vor fi prezente aici principalele tendinte artistice din ultimii 50 de ani, iar tinerii artisti vor fi si ei evidentiati in toate formele de exprimare artistica, astfel incat fiecare vizitator poate descoperi talentul emergent la preturi care sunt inca accesibile.

Cei de la Evenimente Strasbourg se concentreaza pentru a realiza un eveniment prietenos si festiv prin limitarea numarului de galerii participante la aproximativ 100 si organizarea de evenimente alternative pentru a spori farmecul targului.

Avand aproximativ 28.000 de vizitatori, ST-ART este recunoscut de mass-media drept un targ de calitate in Franta.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

tatal meu, arhitect Augustin Presecan, de suflet... si de amintire...

Una dintre ultimele lui poze... eu asa il tin minte mai bine, cu barba... si-a lasat-o in ultimii ani stati la Moscova. Se scrie acum o carte despre Cluj, despre arhitectii urbanisti care au contribuit la ceea ce este acum urbea noastra, se afla si el in ea, ma bucura... fac in continuare o mica paranteza catre un articol de ziar aparut dupa revolutie pentru a-i schita sumar figura, pentru cei care nu au apucat sa il cunoasca.. din pacate si eu prea putin am putut sa povestesc cu el, a murit cand aveam 8 ani, el 45... i-am simtit lipsa tot timpul, chiar daca il aveam si il am cu mine in inima si gand peste tot... --> Mandrie a Tarii Motilor Arhitectul Augustin Presecan Exista oameni care desi au av ut o viata relativ scurta, prin lucrarile si operele lor au reusit sa impuna posteritatii un respect deosebit fata de memoria, de numele lor, niciodata uitat. Un astfel de om a fost, fara tagada, arhitectul Augustin Presecan, om de certa valoare profesionala, creator al...

"Din impas către un nou început" de Aurel-Dragos Munteanu

Aurel-Drago ş Munteanu Din impas către un nou început (text tradus din limba engleză şi îngrijit de Tudor B. Munteanu) S-ar părea că trăim într-o lume avansată şi gata depăşită, în care totul e “după” sau “post-” altceva. Sfărşitul istoriei a fost proclamat, cu toate că motoarele sale nu au lucrat niciodată atât de energic. Postmodernismul şi post-postmodernismul caracterizează stări atât de fluente, încât nici un concept nu le poate determina conţinutul în mod adecvat. Dacă avem de-a face într-adevăr cu un punct terminus, este vorba mai degrabă de sfârşitul unei civilizaţii, adică de consumarea unui ciclu complet de scopuri şi mijloace pe care o parte a omenirii, Lumea Apuseană, le-a căutat şi le-a folosit pe parcursul ultimei jumătăţi de mileniu. Să numim această eră “umanismul” de dragul clarităţii, asumându-ne totodată riscul unei critici acerbe din partea celor care văd în asta numai “o ideologie burgheză – doctrina valorizării «omului» în sine, care ignoră diferen...

Trecut, Prezent si Viitor

Drumul Becasului / ulei pe panza / 75 x 75 cm / 1997 Oarecum s-au strans din ultimul timp cateva idei sau mai bine spus stari emotionale care se incheaga acum intr-un tot … incep printr-o scurta plimbare dupa niste butasi de trandafiri la o mica “ferma” extraordinara din Becas a unui cultivator pasionat. Pentru cine nu stie, Becasul este o zona aflata situata chiar langa Cluj, intre strada Buna Ziua si Calea Turzii. Mergand cu masina unui prieten bun, interesat si el de trandafiri, am intrat pe Mihai Romanul, o strada reper nou aparuta pe harta dezvoltatorilor imobil iari, chiar daca fiinta inca de zeci de ani, umblata fiind pe atunci doar de localnici si de turistii clujeni de weekend. De mic copil bateam toata zona, fiind practic primul loc “explorat” temeinic de aventurierul din mine impreuna cu prieteni ai copilariei, sau in “bande” de indieni ori “cowboy” din Andrei Muresanu si Gheorgheni. Frumoase amintiri, zone salbatice carora “talentul” meu artistic le facea harti, c...